Leren & Loopbaan

Loopbaanontwikkeling

Een leven lang leren in de lastechniek
Je staat er misschien niet iedere dag bij stil maar bijna iedere dag leer je wel iets. Bijvoorbeeld op je werk, tijdens het uitoefenen van je hobby, als je iets leest of vanuit de media. 

En dat is mooi want de wereld om ons heen veranderd snel, nieuwe technieken doen hun intrede, andere zienswijze en andere manieren van werken. 

Het is ook mooi omdat elke dag iets leren - ook als je het je niet bewust bent - een mens goed doet. Je groeit in je job, je ontwikkelt je talent, je vakmanschap stijgt, je krijgt meer waardering, je legt andere verbanden, vindt sneller betere oplossingen.
En dat maakt dat je je ook beter voelt en lekkerder in je vel zit.Zit jij nog op de juiste plek?

Al groeiende als mens en in je loopbaan, kan het gebeuren dat je niet meer helemaal meer op de juiste plek zit in de organisatie, je bent je werk misschien ontgroeid, je wilt meer, je wilt iets anders. 

Binnen de lastechniek is er veel mogelijk, op diverse niveaus kun je werken met je handen en met je hoofd.
Soms moet je om een stap te maken een workshop, cursus of opleiding volgen. Weet je al wat jij wilt, dan kun je verder kijken op de pagina: Leren in de lastechniek. Wil je advies over wat jouw mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op via de Helpdesk.

Haal je het beste uit je mensen, zitten zij nog op de juiste plek?
Als je verantwoordelijk bent voor personeelsbeleid in je organisatie is het natuurlijk ook belangrijk dat je mensen op de juiste plek zitten en dat ze het naar hun zin hebben. Ook is het belangrijk omdat je alleen met de juiste mensen op de juiste plek, het beste uit je organisatie of bedrijf kunt halen. Als Nederlands Instituut voor Lastechniek gaan we graag met je in gesprek om na te gaan of je mensen op de juiste plek zitten, eventueel scholing nodig hebben, beter tot hun recht komen in een andere functie, etc. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op via het Helpdeskformulier.
Tiny Asselman slaagt cum laude TIG 3 RVS Pijp
Wat in m’n hoofd zit, komt nu ook met lassen uit m’n handen!
Van ’t  Hoffpenningen voor Wim de Groot en Piet Dielemans
Femke is Nederlands eerste vrouwelijke finalist lassen op de Skills wedstrijden
Femke: "Ik vind lassen juist een vrouwenberoep"
Free
Leren en Loopbaan advies - Lascoördinatie en inspectie - SMLT, IWT en IWI
Podcast met Levi die een vraag stelde over wat voor hem opleidingsmogelijkheden zijn
Connect voor Lasprofessionals