Tiny Asselman slaagt cum laude TIG 3 RVS Pijp

Wat in m’n hoofd zit, komt nu ook met lassen uit m’n handen!

Gepubliceerd op 28-06-2023 | door

Tiny Asselman slaagt Cum Laude voor TIG RVS niveau 3 pijp
Tiny Asselman slaagt Cum Laude voor TIG RVS niveau 3 pijp

Tiny Asselman slaagt cum laude voor TIG niveau 3 RVS pijp

Er zijn steeds meer vrouwen actief in de lastechniek. Zo ook Tiny Asselman die examen deed voor TIG niveau 3 RVS pijp, en slaagde met alleen maar 8-en voor de praktijk, een 8 voor de theorie en een 10 voor tekening lezen. Een mooi prestatie, vindt ook Alex Rijsdijk van Metaal- en Scheepsbouw Opleidingen (MSO) waar Tiny haar opleiding volgt.Reden voor Yvonne Olgers van het NIL om met Tiny Asselman in gesprek te gaan.

Tiny, 41 jaar jong is een zogenaamde zij-instromer. Ze vertelt: ‘Na m’n middelbare school heb allerlei baantjes gehad, schoonmaakster, callcenter medewerker, evenementen bouw, podiums, tribunes en tenten opzetten, noem het maar op. Ik ben een aanpakker dus niets was me te gek."

"Maar toen de kinderen wat ouder werden, wilde ik toch weer naar school.
Ik heb in 2012 de SPW kinderopvang gedaan en ging stagelopen in een kinderdagverblijf. Daarna 7 jaar bij de klantenservice van de NS gewerkt waar ik in 2019 ontslag heb genomen. En toen kwam volledig onverwachts Corona en ging alles dicht. Maar met de pakken neerzitten is niets voor mij, dus het roer moest om."

‘Ik had geen idee welke kant ik op wilde maar via een traject van de gemeente kwam ik in de zogenaamde Carrousel terecht die op het Noorderpoort werd gegeven. Je loopt dan steeds 2 dagen mee op steeds andere opleidingen, ik deed o.a. hout, bouw, metaal. Iedereen dacht dat ik voor de bouw zou kiezen omdat ik langere tijd als evenementenbouwer heb gewerkt maar eenmaal in aanraking met metaal en lassen, sloeg bij letterlijk en figuurlijk de vonk over."

Tiny besloot om Constructwerker en pijpfitten te gaan doen en volgt deze opleiding inmiddels op niveau 3. Ze heeft gekozen voor de BBL omdat dat leren met werken combineert.

‘Ik ben ontzettend leuk ontvangen bij Wolfard & Wessels waar ik nu als BBL leerling via MSO, werk. We maken leidingen voor schepen, van staal, corrosievaststaal, koper, cunifer, ik leer hier zoveel en heb het ontzettend naar m’n zin. Ik ben hier voorlopig nog niet uitgeleerd, wil echt alles weten van hoe iets tot stand komt, ook de werkvoorbereiding spreekt me aan, dus wie weet. En het is gewoon een heel leuk bedrijf met fijne collega’s. Ik heb echt mijn draai gevonden in de lastechniek als pijpfitter en lasser!"“Zo leuk, werken met metaal, ik vind het eigenlijk een heel creatief vak, je moet heel vaak oplossingen bedenken en wat in m’n hoofd zit, komt nu ook uit m’n handen! En de Carroussel heeft me daarin echt geholpen, ik kan anderen dat ook echt aanraden. Weet je niet goed wat je wil, ga het uitproberen!’Zie ook

Gerelateerde content