Krapte beroepen: Brede vraag naar technische vakmensen

ook in de lastechniek nog veel vacatures

Gepubliceerd op 28-09-2020 | door

Veel vacatures voor lastechnici
Veel vacatures voor lastechnici

Krapteberoepen zijn beroepen waarbij de zekerheid op een baan erg groot is omdat er weinig geschikte kandidaten voor de verschillende vacatures. Veelal gaat het hierbij om beroepen waar een specifieke opleiding voor nodig is. Dit geldt ook voor diverse beroepen in de lastechniek.

Er is nog steeds een groot tekort aan technische vakmensen, zowel op middelbaar als hoger niveau. het UWV heeft hier een artikel over geschreven met als titel 'Moeilijk vervulbare vacatures". Je vindt het via deze link.

De moeilijk vervulbare vacatures hebben vooral betrekking op vakmensen op mbo-niveau:
Het gaat om gespecialiseerde vaklieden in de metaaltechniek, werktuigbouw en procestechniek. Daarbij is er momenteel op alle mbo-niveaus sprake van tekorten: van lassers, plaatwerkers en bankwerkers tot CNC-verspaners, machinemonteurs en operators voor in de proces- en voedingsindustrie. 

Dat biedt dus ruime kansen voor MBO leerlingen die voor de lastechniek of en combinatie plaatwerken, constructiebankwerken en de handvaardigheid van het lassen kiezen. Ook voor Hygenic Welders, Lascoördinatoren en lasrobotprogrammeurs is de arbeidsmarkt gunstig.Zie ook

Gerelateerde content