“Zelf leren lassen maakt dat je de materie ook veel beter op je leerlingen overbrengt”

PIE-docenten van C.T. Stork College volgen een NIL-lascursus bij SMEOT

Gepubliceerd op 18-01-2022 | namens redactie

Arnold Prinsen oefent een MAG-examenwerkstuk
Arnold Prinsen oefent een MAG-examenwerkstuk

In een artikel op de website van Sterk Techniek Onderwijs Twente is te lezen dat een belangrijk onderdeel van het programma is dat docenten zich blijven professionaliseren. Wij citeren hier enkele punten uit dat artikel omdat we dit initiatief enorm toejuichen als Nederlands Instituut voor lastechniek

Middels het initiatief blijven de docenten in staat de laatste technieken uit het bedrijfsleven aan hun vmbo-leerlingen te onderwijzen. Vanuit die gedachte volgden de PIE-docenten van C.T. Stork College een NIL-lascursus bij SMEOT.

Arnold Prinsen is docent PIE aan het C.T. Stork College in Hengelo: “C.T. Stork College introduceerde het nieuwe keuzedeel lassen binnen het PIE-profiel. Om ook hier goed les in te kunnen geven, zijn mijn PIE-collega’s en ik opnieuw op cursus gegaan, want we zijn geen van alle lassers. Als we onze leerlingen hierin les willen geven, moeten we het uiteraard zelf ook kunnen én beoordelen of de leerlingen dit goed doen.”

Opleidingspartner SMEOT bracht uitkomst met een NIL-lascursus voor een erkend diploma van het Kenniscentrum voor Lastechniek in Nederland: “Vier docenten van C.T. Stork College, waaronder ik, volgen nu de NIL-lascursus.” In maart 2022 staan de examens gepland. 

Als NIL wensen we deze docenten alvast heel veel succes toe voor hun examen! Wil je het gehele artikel lezen, op de website van STO Twente is het in zijn geheel te lezen.

Ben jij zelf docent en wil je beter leren lassen?
Naast dit initiatief zijn er meerdere mogelijkheden, zo er zijn voor 2022 meerdere workshops Lassen voor VMBO- en praktijkschooldocenten gepland. Neem voor een persoonlijk advies contact met ons op via onze helpdesk.Zie ook

Gerelateerde content