Processen

Webinar: Inleiding tot Integraal robotiseren, deel 3

Digital Twin in de lastechniek: Het antwoord op high mix, low volume en de tekorten aan capaciteit en vakmanschap?

Datum: 15-09-2021 om 10:00 Nog 46 van 100 plaatsen beschikbaar

Robotisering is een innovatie in de lastechniek waar ieder lasbedrijf mee te maken heeft of in de toekomst mee te maken krijgt. Buiten de aanschaf van een robot of cobot zijn er veel aspecten die bepalend zijn of dit een zinvolle investering is. In nauwe samenwerking met het Fieldlab Industrial Robotics (FIR), het LAC en het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) start het NIL met een zestal webinars over robotisering. Dit derde deel uit de serie Integraal robotiseren wordt gepresenteerd door Ard Hofmeijer van het LAC.

Het robotlassen is in de Nederlandse industrie een inmiddels niet meer weg te denken proces. Maar als we kijken naar de demografische ontwikkelingen en naar de processen in een bedrijf die een directe invloed hebben op het robotlassen moet je je afvragen: hoe kom ik tot een optimaler gebruik van robots binnen mijn organisatie? Om concurrerend te blijven, blijkt dat het plaatsen van een lasrobot alleen allang niet meer voldoende is.

Deze vraag speelde ook bij lassende bedrijven in Oost Nederland en heeft geleid tot het oprichten van het Fieldlab Smart Welding Factory (SWF) in Hengelo. In het Fieldlab SWF wordt door LAC samen met de SWF partners onderzoek en ontwikkeling uitgevoerd om tot zgn. 'first time right, one piece flow en zero programming' met lasrobots te komen.  

In dit derde deel komende de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is een Digital Twin
  • Off-line programmeren
  • Lasparameterdatabase
  • Webinterfacing
  • Lasdatamanagement
  • Praktische ‘live’ demo


Links:Zie ook

Gerelateerde content

Free
Webinar: Gas Dynamic Cold Spraying
Premium
Reinigen en ontvetten van het lijmoppervlak
Een belangrijk deel van de lijmkennis
Premium
Webinar:  Inleiding tot Integraal robotiseren, deel 2
Overwegingen bij inpassing in productie