Processen

Thermisch Spuit Symposium 2023

VTS viert 50 jarig jubileum met een groot symposium

Gepubliceerd op 23-10-2023

De voorzitter van de VTS heet alle deelnemers van harte welkom op dit jubileum symposium
De voorzitter van de VTS heet alle deelnemers van harte welkom op dit jubileum symposium

Op 4 oktober jl. vierde de Vereniging Thermisch Spuiten (VTS) hun jubileum in Tilburg. Het was feestelijke bijeenkomst die tevens zeer informatief was door vele interessante lezingen en een kleine markt met presentatietafels waarop relevante bedrijven en organisaties hun expertise toonden.

In de openingsspeech van de VTS-voorzitter, Marcel van Wonderen, wees hij op het grote belang van het thermisch spuiten. Een proces dat sinds ca. 1920 bestaat en sindsdien een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Een zodanig ontwikkeling dat de wereldwijde markt van thermisch spuiten op dit moment 9,8 miljard dollar groot is en waarbij de verwachting voor 2028 rond de 14.3 miljard dollar zal zijn. Het doel van deze dag vatte hij in als volgt samen; “We zijn hier bijeen vanwege een onderwerp dat niet alleen de grenzen van technologie verkent, maar ook de essentie van duurzaamheid en verantwoordelijkheid in onze industrie belicht. Vandaag wil ik uw aandacht vestigen op het cruciale belang van thermisch spuiten in het kader van duurzaamheid, energie-efficiëntie, CO2-reductie en de evolutie naar een circulaire economie.” Om dit vorm te geven werden er verdeeld over de dag 12 lezingen gegeven. Beginnend met de basisprincipes van het thermisch spuiten en gaande de dag steeds meer gericht op verschillende varianten met specialistische toepassingen waarmee de eerder genoemde  doelstellingen werden onderstreept.Vereniging voor Thermische Spuittechnieken

De Vereniging voor Thermische Spuittechnieken (VTS) is opgericht in 1970 en vertegenwoordigt de thermische spuitindustrie en heeft als doel de belangen van haar leden te behartigen, het vakgebied te promoten en kennis over te dragen. Dit leidt tot een netwerk van Nederlandse en Belgische bedrijven die elkaar ongeveer 2 à 3 keer per jaar ontmoeten in een aangename en informatieve setting. Het hoofddoel is om de leden op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen in de thermische spuitindustrie, kwaliteit te waarborgen en de thermische spuittechniek in de industrie te bevorderen. Daarnaast verzorgt de VTS de Nederlandstalige opleiding tot Europees Thermisch Spuiter (ETS). Deze opleiding wordt jaarlijks georganiseerd bij voldoende belangstelling.
Zie ook

Gerelateerde content