Nieuwe workshops Lassen voor VMBO-en Praktijkschool-docenten zomer 2024

Haal het beste uit jezelf en help je studenten écht verder met leren lassen

Gepubliceerd op 29-04-2024 | door

Workshop Lassen voor docenten
Workshop Lassen voor docenten

Beste docent, opleider,

Hoe mooi is het om je leerlingen te zien stralen bij het leggen van een mooie las. En dat veel jongeren prachtig kunnen lassen, hebben we mogen zien op de regionale en landelijke laswedstrijden. Wat is er veel jong talent!

Maar om goed te leren lassen is het belangrijk dat je ziet hoe het moet, dat iemand het voordoet en vervolgens met je meekijkt. Misschien zelfs je hand vastpak en je laat voelen hoe je je toorts moet vasthouden, hoe snel je moet voortbewegen of hoe je het beste kunt stapelen.

Lesgeven in het lassen is super leuk maar lang niet altijd eenvoudig. En als PIE-docent moet je vele vakken geven in diverse disciplines, geen eenvoudige taak. Om je te helpen bij het lesgeven in lassen, organiseren we daarom ook dit jaar weer een aantal inspirerende workshops "Lassen voor docenten".

Workshops Lassen voor VMBO- en praktijkschooldocenten

We doen dit in samenwerking met een aantal professionele lastechnische opleiders, Bijscholing VMBO en Platform PIE.

Omdat er veel één op één aandacht is, is de workshop voor iedereen toegankelijk. We kijken goed naar wat jij wilt leren, welke vragen je hebt en wat jij nodig hebt om verder te komen met het lassen en met het lesgeven in lassen.

Tijdens de workshop ‘Lassen voor VMBO- en praktijkschooldocenten’ kun je zelf kiezen met welk proces je aan de slag gaat: TIG, MAG of BMBE. In de praktijksessie worden de volgende onderwerpen behandeld: 

  • keuze toevoegmaterialen en diameters, type elektroden
  • gereedschappen;
  • procesvariabelen en
  • onderhoud en slijtdelen.

Daarnaast ga je ook één-op-één aan de slag in de lasbox met zeer gedegen lasexperts en lasdocenten, waarbij er veel wordt voorgedaan en je kunt leren wat je altijd al wilde leren. Met daarbij de ‘best practice’ voor de examenwerkstukken niveau 1 en 2:

  • criteria en valkuilen;
  • lasvolgorde en lasrichting;
  • draad-/elektrodekeuze;
  • vooropeningen;
  • instellingen; en
  • tips & tricks.

Waar en wanneer?

Dinsdag 11 juni 2024 - Regio Oost:
SMEOT MBO Vakschool
Sportlaan Driene 2-4
7552HA Hengelo (O)

Dinsdag 2 juli - Regio West:
Tetrix Vakopleidingen
Cypressehout 99
1507EK Zaandam

Aanmelding

U kunt u middels onderstaande link aanmelden:
https://bijscholingvmbo.nl/cur...

Ontvangst is vanaf 8:00 uur, start van de workshop om 8:30 uur en de evaluatie en afsluiting is rond 16:30 uur.

Kosten

Voor alle docenten die lesgeven aan het VMBO en praktijkonderwijs wordt deze workshop door Stichting Platforms VMBO gesubsidieerd. De eigen bijdrage voor deze workshop bedraagt 280,-
Uiteraard zijn docenten van ander type scholen ook van harte welkom op deze workshop, voor hen wordt deze echter niet gesubsidieerd. Neem in dit laatste geval contact op met Yvonne Olgers.

Meer informatie

Wil je meer weten over de workshop ‘Lassen voor VMBO- en praktijkschooldocenten’, neem dan contact op met Yvonne Olgers, Productmanager Onderwijs bij het NIL, via yvonne.olgers@nil.nl of tel: 06-13342424.Zie ook

Gerelateerde content