In Zweden worden lassers geboren

Nova Studenten leren de fijne kneepjes van het lasvak in Zweden

Gepubliceerd op 26-11-2021 | namens redactie

Studenten van het Nova College leren lassen in Zweden
Studenten van het Nova College leren lassen in Zweden

Nova College Campus Beverwijk gaat al vele jaren met succes naar het Zweedse Vaxjo om daar 2 weken intensief te lassen bij het Kungsmad College en het Innovation Centre, Epic.

2 studenten Niveau 2 en 3 van de BOL opleiding Constructiewerker starten elk nieuw schooljaar met de theoretische en praktische voorbereiding zodat in november de reis naar Zweden met vertrouwen tegemoet wordt gezien.

Teamtraining aan de Noord Hollandse stranden, informeren van de ouders, de papierwinkel afronden en dan op zondag met je nieuwe hoodie om 06.00 melden op Schiphol. Op naar een andere horizon.

In Zweden wordt door Stefan Bolin en Glenn Andersson, de Zweedse lasdocenten intensief gewerkt aan basis voor het NIL 1 diploma. Deze lasdocenten met jaren lange ervaring, allebei uit de praktijk kennen de fijne kneepjes uit het vak en weten deze haarfijn over te brengen. Leren in een andere omgeving geeft een impuls in het opnemen van lesstof.

Daarnaast brengen de studenten een bezoek aan Volvo CE, leren de Zweedse cultuur en bezoeken een ijshockeygame. Dit alles wordt medemogelijk gemaakt door Erasmus+ waardoor ook het keuzedeel Internationalisering afgesloten wordt.

Een succesformule want naast het keuzedeel, de training voor en afname van het NIL examen,  groeien de studenten als mens, komen als herboren en met een live-changing ervaring terug als beginnende, zeer enthousiaste lasprofessionals. 


Tekst en foto's: Marcel Toussaint - Nova CollegeZie ook

Gerelateerde content