Geen NIL-Laswedstrijden in 2021

Gepubliceerd op 19-01-2021 | door

Tim Buurke  en Valentijn Berlijn zijn de twee trotse winnaars van de NIL-Laswedstrijden 2019
Tim Buurke en Valentijn Berlijn zijn de twee trotse winnaars van de NIL-Laswedstrijden 2019

Elk jaar organiseert het NIL, in samenwerking met het bedrijfsleven, de nationale laswedstrijden voor vmbo- en praktijkscholen. De beste lassers uit verschillende regio’s strijden tegen elkaar in een landelijke finale. We proberen op deze manier jongeren enthousiast te maken voor de lastechniek.

Vorig jaar maart hebben we jullie moeten berichten dat we de NIL-Laswedstrijden voor de vmbo- en de praktijkscholen niet door konden laten gaan  i.v.m. het toen oprukkende coronavirus. Helaas is de situatie ook nu nog niet van dien aard dat we in 2021 de NIL-Laswedstrijden kunnen organiseren. We hopen natuurlijk dat het onderwijs zo snel mogelijk weer veilig op de scholen zelf kan gaan plaatsvinden. Maar ook als de scholen weer open gaan is er voor veel scholen en studenten geen ruimte om voldoende tijd vrij te maken voor een goede voorbereiding op de laswedstrijd.
We hopen dat de situatie rondom het Covid-19 virus snel beter gaat worden en uiteraard organiseren we als het mogelijk en veilig is voor iedereen graag in 2022 weer een NIL-Laswedstrijd voor de vmbo- en praktijkscholen.

Met vriendelijke groet,
Nederlands Instituut voor LastechniekZie ook

Gerelateerde content