Evenement

2-daagse workshop: Visueel beoordelen van lasverbindingen (oktober)

Visueel beoordelen van lasverbindingen

Het visueel beoordelen van lasverbindingen vormt een belangrijke schakel tussen het uitvoeren en het goedkeuren van laswerk. Voor een goede visuele beoordeling moet je naast een paar goed functionerende ogen verstand hebben van lassen. Naast een gedegen kennis van de mogelijk optredende onvolkomenheden moet de visueel lasinspecteur inzicht hebben in de toegepaste lasproces-materiaalcombinatie en de eisen die gesteld worden aan het laswerk.
Doel
Deze workshop geeft je inzicht in de principes van het visueel onderzoek van smeltlasverbindingen en de normen die van toepassing zijn op het gebied van onvolkomenheden en kwaliteitsniveaus. In het practicum leert je het toepassen van geschikte meetmiddelen en op basis van het gestelde kwaliteitsniveau een objectieve uitspraak te doen over het laswerk. Zowel stompe als hoeklassen komen hierbij aan de orde. Tenslotte zal er aandacht worden besteed aan het rapporteren van de visueel lasbeoordelingen.

Onderwerpen
Lasprocessen in de relatie tot de lasonvolkomenheden
Indeling lasonvolkomenheden volgens NEN-EN-ISO 6520-1
Introductie in het niet destructief onderzoek (NDO)
Principe van het visueel lasonderzoek volgens NEN-EN-ISO 17637
Lasposities en lasnaadaanduidingen op tekening NEN-EN-ISO 6947 en 2553
Kwaliteitsniveaus voor onvolkomenheden volgens NEN-EN-ISO 5817 en de NEN-EN-ISO 10042 voor aluminiumtoepassingen
Het practicum omvat
Visueel beoordelen van stompe lasverbindingen
Visueel beoordelen van hoeklasverbindingen
Rapporteren van de resultaten
 
Werkwijze
De workshop bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk waarin je zelf laswerk beoordeelt en rapporteert. Je ontmoet vele vakgenoten, het uitwisselen van kennis en ervaring zal een waardevolle aanvulling zijn op de inhoud van deze workshop.

Bestemd voor
Lassers, lascoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers en iedereen die te maken heeft/krijgt met het beoordelen van laswerk.

Certificering
Deze workshop levert punten op voor certificering van laskaderpersoneel.

Datum en locatie

10 en 17 oktober 2024 bij het NIL in Zoetermeer.

Inschrijving

We verwachten voor deze workshop veel aanmeldingen. Wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan nu in via: Meer informatie en inschrijven

Kosten
Deelname aan de 2-daagse workshop inclusief lunch, cursusmateriaal en deelnameverklaring is € 779,00 ex btw. Met het CONNEQT-Premium Lasprofessional abonnement en het CONNEQT-abonnement voor Bedrijven ontvang je 20% korting en betaal je slechts € 623,20 ex btw.
Meer informatie?
Wil je eerst meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via Leo Vermeulen leo.vermeulen@nil.nl

Annulering
Tot 10 dagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop kan kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering in de periode van 10 werkdagen, voor aanvang tot 2 werkdagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop, worden 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden. Vervanging door een ander dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

10-10-2024 t/m 17-10-2024

09:00 tot 16:00