Evenement

1-daagse workshop: Lassen volgens EN 1090-2 (november)

Lassen volgens EN 1090-2  

Deze Europese norm schrijft de eisen met betrekking tot de uitvoering van staalconstructies voor, met als doel het waarborgen van een voldoende niveau van mechanische weerstand en stabiliteit, bruikbaarheid en duurzaamheid. Het lassen vormt hierbij een belangrijk onderdeel dat bijdraagt aan het doel van deze norm. Deze workshop geeft de belangrijkste lastechnische eisen die in EN 1090-2 worden gesteld. Het een en ander wordt besproken en afgezet tegen de huidige stand van de techniek met de bijbehorende normen en regelgeving.

Doel
Kennis vergroten op het gebied van lastechniek, normen en regelgeving. Deelnemers inzicht geven op de belangrijkste lastechnische eisen zodat zij kunnen bepalen in welke mate hun huidige lasactiviteiten voldoen aan de EN 1090-2.  

Onderwerpen

  • Inleiding in het lassen volgens EN 1090-2
  • Het lasplan
  • Lasprocessen
  • Kwalificeren van lasprocessen en personeel, inclusief lascoördinator
  • Voorbewerking en uitvoering van lassen
  • Aanvaardingscriteria
  • Keuren, beproeven en corrigeren van lassen

Bestemd voor
Lassers, lascoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers en iedereen die te maken heeft met het lassen volgens EN 1090-2. 

Certificering

Deze workshop levert punten op voor certificering van laskaderpersoneel.

Datum en locatie
14 november 2024 bij het NIL in Zoetermeer.

Inschrijving

We verwachten voor deze workshop veel aanmeldingen. Wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan nu in via: Klik hier

Kosten
Deelname aan de 1-daagse workshop inclusief lunch, cursusmateriaal en deelnameverklaring is € 390,00 ex btw. Met het CONNEQT-Premium Lasprofessional abonnement en het CONNEQT-abonnement voor Bedrijven ontvang je 20% korting en betaal je slechts € 312,00 ex btw.

Meer informatie?
Wil je eerst meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via Leo Vermeulen leo.vermeulen@nil.nl

Annulering
Tot 10 dagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop kan kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering in de periode van 10 werkdagen, voor aanvang tot 2 werkdagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop, worden 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden. Vervanging door een ander dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

14-11-2024 t/m 14-11-2024

09:00 tot 16:00