Evenement

1-daagse workshop: Lasnaadaanduidingen volgens NEN-EN-ISO 2553

Lasnaadaanduidingen volgens NEN-EN-ISO 2553 versie 2019

Industriële producten worden op de ontwerpafdeling bedacht. Voor de vervaardiging wordt het product op tekening gezet. Om de communicatie tussen ontwerpers en uitvoering zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er vele tekenafspraken in normen vastgelegd. Voor symbolische weergave van las- en soldeerverbindingen is dit de norm NEN-EN-ISO 2553. Eenduidigheid bij het opstellen en het “lezen” van tekeningen is van groot belang. Echter blijkt al snel dat een goede kennis van de lastechniek noodzakelijk is om tot het juiste gebruik van deze norm te komen. Deze workshop gaat uitgebreid in op deze norm en de lastechnische achtergronden die belangrijk zijn voor de bepaling en interpretatie van de juiste lasnaad.

Doel
Het vergroten van de kennis op het gebied van de keuze en uitvoering lassen en de hedendaagse symbolische weergaven op werktuigbouwkundige tekeningen.

Inhoud

  • Inleiding in het lastechnisch construeren
  • Basissymbolen
  • Aanvullende symbolen
  • Pijl, referentielijn en de symboolposities
  • Lasnaad locaties
  • Maatvoering lassen
  • Onderbroken hoek(ketting)lassen
  • Maatvoering lasnaadvormen
  • Alternatieve aanduiding stompe lasnaadvormen 

Werkwijze

De inhoud is zowel afgestemd op ontwerpers en tekenaars die de symbolische weergave op tekening plaatsen als voor lastechnici die vanaf tekening de vervaardiging moeten begeleiden en realiseren. 

Bestemd voor

Engineers, technisch tekenaars, lassers, lascoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers, lasdocenten en iedereen die te maken heeft met technische tekeningen van lasconstructies.

Certificering

Deze workshop levert punten op voor certificering van laskaderpersoneel.

Datum en locatie

25 april 2024 bij het NIL in Zoetermeer.

Inschrijving

We verwachten voor deze workshop veel aanmeldingen. Wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan nu in via: Klik hier

Kosten

Deelname aan de 1-daagse workshop inclusief lunch, cursusmateriaal en deelnameverklaring is € 390,00 ex btw. Met het CONNEQT-Premium Lasprofessional abonnement en het CONNEQT-abonnement voor Bedrijven ontvang je 20% korting en betaal je slechts € 312,00 ex btw.

Meer informatie?

Wil je eerst meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via Leo Vermeulen leo.vermeulen@nil.nl

Annulering

Tot 10 dagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop kan kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering in de periode van 10 werkdagen, voor aanvang tot 2 werkdagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop, worden 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden. Vervanging door een ander dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

25-04-2024 t/m 25-04-2024

09:00 tot 16:00