Evenement

Workshop: 'Lassen voor VMBO- en praktijkschooldocenten' vrijdag 18 februari 2022

Haal het beste uit jezelf met de workshop: 'Lassen voor VMBO- en praktijkschooldocenten'

Haal jij het beste uit jezelf als het gaat om de laspraktijk? Om als docent meer te weten te komen over vooral de praktische kant van het lassen en hoe je dat overdraagt op je leerlingen, organiseert het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) in samenwerking met gerenommeerde lasopleiders en Bijscholing VMBO de workshop ‘Lassen voor VMBO- en Praktijkschooldocenten’.

Als Praktijkschool- en VMBO-docent in het PIE-domein moet je over het algemeen breed inzetbaar zijn, terwijl je niet altijd een achtergrond in of ruime ervaring met lassen hebt. De keuze van jong lastalent om door te gaan op het MBO in de lastechniek heeft echter wel veelal te maken met het enthousiasme en vakmanschap van de docent in het voortgezet onderwijs. Het is echt de docent die daar het verschil kan maken, denk maar eens terug aan je eigen schooltijd en welke docent jou inspireerde!

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop ‘Lassen voor VMBO- en praktijkschooldocenten’ kun je zelf kiezen met welk proces je aan de slag gaat: TIG, MAG of BMBE.

In de praktijksessie worden de volgende onderwerpen behandeld: 

•             keuze toevoegmaterialen en diameters, type elektroden;

•             gereedschappen;

•             procesvariabelen; en

•             onderhoud en slijtdelen.

Daarnaast ga je ook één-op-één aan de slag in de lasbox met zeer gedegen lasexperts en lasdocenten, waarbij er veel wordt voorgedaan en je kunt leren wat je altijd al wilde leren. Met daarbij de ‘best practice’ voor de examenwerkstukken niveau 1 en 2:

•             criteria en valkuilen;

•             lasvolgorde en lasrichting;

•             draad-/elektrodekeuze;

•             vooropeningen;

•             instellingen; en

•             tips & tricks.

Waar en wanneer?

Vrijdag 18 februari 2022 - Nieuwegein - Tech College van het ROC van Midden Nederland

Aanmelding

U kunt u middels onderstaande link aanmelden:

https://bijscholingvmbo.nl/cur...

Ontvangst is vanaf 8:00 uur, start van de workshop om 8:30 uur en de evaluatie en afsluiting is rond 16:30 uur.

Kosten

Voor alle docenten die lesgeven aan het VMBO en praktijkonderwijs wordt deze workshop door Stichting Platforms VMBO in 2021 grotendeels gesubsidieerd. De eigen bijdrage voor deze workshop bedraagt bij aanmelding tot en met 31 december slechts €110,-. De eigen bijdrage bij aanmelding na 31 december zal door een veranderende subsidieregeling 220,- zijn. Meld je dus snel aan!

Uiteraard zijn docenten van ander type scholen ook van harte welkom op deze workshop, voor hen wordt deze echter niet gesubsidieerd. Neem in dit laatste geval contact op met Yvonne Olgers.

Meer informatie

Wil je meer weten over de workshop ‘Lassen voor VMBO- en praktijkschooldocenten’, neem dan contact op met Yvonne Olgers, Productmanager Onderwijs bij het NIL, via yvonne.olgers@nil.nl of tel: 06-13342424.

18-02-2022 t/m 18-02-2022

08:00 tot 16:30